Mediji

Saopštenja Aerodroma

Neto dobit Aerodroma "Nikola Tesla" 2,24 milijarde

20.02.2011.

Prema finansijskom izveštaju AD Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd za 2010. godinu neto (čista) dobit preduzeća iznosi 2,24 milijarde dinara (što prema trenutnom deviznom kursu iznosi 21,5 miliona evra).

Od ovako ostvarene dobiti, na osnovu preporuka republičke Vlade i odgovarajućih odluka Skupštine AD Aerodrom "Nikola Tesla", već je raspodeljeno i uplaćeno 100 miliona dinara Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu za realizaciju strateškog interesa Republike Srbije da Niš postane veliko infrastrukturno čvorište na jugu zemlje. Takođe je uplaćeno i 200 miliona dinara u fond za realizaciju projekta rekonstrukcije vojnog aerodroma u Lađevcima kod Kraljeva sa ciljem omogućavanja obavljanja putničkog avio saobraćaja.

Ovaj do sada najbolji godišnji finansijski rezultat beogradskog aerodroma ostvaren je uz sistematsko praćenje i snižavanje troškova poslovanja u svim delatnostima. Realizovanim privlačenjem 15 novih avio-kompanija u redovnom i čarter saobraćaju ostvaren je evropski rekord. Ukupno je opsluženo 2.7 miliona putnika što predstavlja povećanje od 13.2% u odnosu na prethodnu godinu.

AD Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd

Ostavite komentar

Ime i prezime:
Komentar:

Dolasci

Oznaka Aerodrom Planiran Očekivan Napomena
B2 811 MINSK 15:00 14:57 Sleteo
A3 850 ATHENS 15:20 15:07 Sleteo
JU 113 SARAJEVO 16:05 16:05
JU 183 TIVAT 16:05 16:05
JU 163 SKOPJE 16:10 15:55 Novo vreme
 Kliknite na oznaku za detalje Svi dolasci